За блога

Блогът е създаден и се поддържа от Иван Бакалов. Насочен е към ентусиастите, които искат да обменят опит и информация за хубавото уиски. Разчитам на мнения и коментари под статиите, за да се ориентираме в множеството видове уиски за качества, особености, цени. Който иска да даде идеи за публикации, да зададе въпроси или изпрати текстове, нека пише на:


Мнения и коментари извън темите на статиите няма да бъдат допускани във форума под текстовете, също и постинги на латиница. Отначало мненията под статиите ще бъдат допускани с известно закъснение. Сайтът не се спонсорира и не изразява интереси на едни или други производители. Различните раздели ще се попълват постепенно. Използвани са собствени снимки или снимки от сайтове със свободни авторски права. Справочната част и статиите са написани по авторски проучвания, по справочници и регулационните изисквания за съответните видове уиски, и по информация от различни западни сайтове и блогове за уиски.

За мен – Пиша за уиски, вино, ракия от началото на 90-те години в различни вестници и списания. Първоначално само за фалшификатите, с които беше пълен пазарът през 90-те. Дори създадох едно справочно списание „Менте & оригинали“ (1998-2003), в което разкривах как лъжат потребителя (не само за алкохол). Търсенето на истинското уиски ме отведе чак до Шотландия. Реших да споделя натрупания опит, защото човек трябва да изпие много питиета, докато разбере кое е хубаво. Лутането из алкохола не е здравословно.